Arkeologët po hetojnë ishullin e vogël të Detit Egje, ku siç kanë theksuar ata, gjendet njëra nga ndërtimet më të vjetra të botës antike.

Ishulli Keros ka qenë njëra ndër lokacionet më të njohura të Detit Egje gjatë periudhës të viteve 3000 dhe 2000 para erës sonë në kuadër të civilizimit grek.

Këtu gjendet një strukturë në formë Piramide, ndërsa ështëe ndërtuar nga mermeri i sjellur nga anije antike, mendohet të jetë 4500 vjet ndërtim i vjetër.

“Ajo ka qenë operacioni parahistorik më i madh transportues. Kjo tregon se gjatë periudhës së bronzit sa ka qenë e rëndësishme lidhja detare”- ka thënë shkencëtarja Xhulien Vajtrajt.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...