Ju kujtohet para shumë vitesh kur u premtua që do bëhet, dhe ja, u bë. Liqene artificiale dhe parking për makinat që pengojnë njëra tjetrën. Por ende, edhe pas dhjetë vitesh premtime nuk u arrit të bëhet ajo për çka ishte dedikuar, hapja e bulevardit Bllagoja Toska.

Banorët si duket janë dorëzuar përballë situatës katastrofale. Duke ironizuar gjendjen ata thonë se nuk e kanë edhe aq keq, pasi kanë liqene artificiale.

“Super është. Kemi liqene artificiale, natyrore, mirë është”.(flet maq)

“Do bëjmë “sabër” se punët s`do bëhen, por sabrin e kemi, derisa të kemi jetë do bëjmë sabër”.

“Krejt rrena i kanë, asgjë s`mund të bëjnë. derisa janë këta në pushtet asgjë nuk do bëjnë”.

Situata e njëjtë është edhe në Lagjen e studentëve, ku që prej katër vitesh, premtohet vendosja e llambave për ndriçim dhe rregullimi i rrugës. Studentët shprehen të lodhur nga premtimet e njëpasnjëshme.

“shumë tmerr janë këtu kushtet, unë nuk jam gjatë këtu, një vit e gjysmë, po besoj që ata që kanë qenë më herët se unë këtu, shumë ma shumë e  kanë kërkuar”.

Për situatën e tillë që zgjat tanimë një kohë të gjatë, komuna e Tetovës sërish premton zgjidhje.

Komuna e Tetovës

“Procedura është në përfundim e sipër. Me rishikimin e buxhetit janë paraparë të bëhen pagesat e disa pjesëve të tokës që duhet të eksproprijohet dhe më pastaj do vijojnë punimet”, thonë nga komuna e Tetovës.

Në gjendje të këtillë të rëndë nuk janë vetëm këto dy rrugë, por edhe shumë të tjera, që kanë probleme me gropat, ujin, kanalizimin dhe ndriçimin.

Bashkim Sulejmani   

Loading...

Shpërndaj me

Loading...