Që në kohërat e largëta njerëzit kanë përdorur artet pamore për të përshkruar një sërë gjërash, duke përfshirë edhe njerëzit që i admirojnë. Në të vërtetë, ka shumë mënyra për t’i “respektuar” personalitetet dhe skulptura është një prej tyre.

Që në antikitet skulpturat janë ndërtuar në nder të perëndive apo perandorëve. Ato kanë qenë aq mirë të realizuara se edhe sot ne nuk ngopemi së pari.

Por nuk mungojnë rastet kur “artistë” të patalentuar kanë guxuar që të bëjë statuja të famshmish dhe përfundimi ka qenë qesharak. Ne po ju prezantojmë me disa prej tyre.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...