Nga 10 basketbolist në ekipet e para të përballjes “ALL STAR” në Çikago, dy janë nga Kameruni.  Bëhet fjalë për Zhoel Embid dhe Paskal Siakam, të cilët janë lindur në vitin e njëjtë me një diferencë prej 2 javëve!

Që të dy kanë ardhur në SHBA në moshën shumë të re – 16 vjeçare, nën drejtimin e Luk Mba a Mute. Ai I ka zbuluar dhe i solli në SHBA për t’i konvertuar në basketbollist potencial të kalibrit të pjesëmarësve të ALL STAR-itnë periudhë prej 10 vite.

Andaj këtë vit, 25 mln banorë nga Kameruni do të anojnë për ekipin e Adetokumbos dhe ndoshta çmimi MVP që këtë vit mban emrin e Kobi Brajantit do të kalojë duart e Embidit ose Siakamit.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...