Qeveria i ka bllokuar veprimet që do të çonin në zgjedhje të parakohshme në veriun e Kosovës, nën arsyen se kryetarët e të katër komunave në letrat e dorëheqjes nuk i janë referuar Kosovës me denominimin kushtetues. Krahas kësaj, Ekzekutivi nuk ka planifikuar as sanksione për veprim jokushtetues të tyre, shkruan sot Koha Ditore.

Dhjetë ditë më parë kryetari i Mitrovicës Veriore, ai i Leposaviqit, i Zveçanit dhe kryetari i Zubin-Potokut deklaruan dorëheqjet, si shenjë pakënaqësie ndaj taksës në shkallë 100 për qind që Qeveria ka vënë për produktet me origjinë nga Serbia, si dhe për arrestimet e serbëve të dyshuar për vrasjen e Oliver Ivanoviqit.

Ata kanë deklaruar edhe shkëputjen e komunikimit me institucionet e Kosovës. E në letrat e dorëheqjes që i kanë deponuar në Ministrinë e Administrimit të Pushtetit Lokal, Kosovës i janë referuar me “Kosovë e Metohi”, emërtim që Serbia e përdor për shtetin të cilin e konsideron krahinë të veten.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...