Ndërsa lexojmë dhe shikojmë histori nga e gjithë bota për fuqizimin e grave, ka zonja që vëmendjen dhe dashurinë e të cilëve ato ua falin partnerëve dominues.

Këtë e tregojnë edhe studimet e shumta që lidhin mënyrën e edukimit dhe mendimet e vendosura mirë në shoqëri me idenë e një pozicioni vartës. Bëhet fjalë kryesisht për zgjedhje të pavetëdijshme, të cilat i bëjnë burrat ata që marrin vendime në lidhje me marrëdhënien ose martesën, transmeton KosovaPress.

Gratë tërhiqen nga djemtë e këqij

Edhe pse mund të na duket sikur është një stereotip, është një fakt. Burrat mbizotërues janë më të prirë për vese, siç është pirja e duhanit ose alkoolit, por edhe impulsivë. Kjo sjellje i emocionon femrat në mënyrë që ato të bëhen objektiva të lehta. Burrat fitojnë kontroll, dhe nuk është çudi pse gratë thjesht janë çmendur pas tyre. Meshkujt e bukur janë më pak interesantë për disa femra

Femrat në përgjithësi i duan shëtitjet dhe momentet romantike. Sidoqoftë, ka shumë nga ato që i pëlqejnë djemtë me të cilët përjetojnë momente të çmendura.

Preferenca për meshkujt që marrin të gjitha vendimet në një lidhje

Ka femra që mendojnë se jeta e tyre do të jetë si një udhëtim i lehtë nëse nuk duhet të marrin vendime në bashkëjetesë. Zgjedhja e tyre u lihet në dorë meshkujve dominues, të cilët i marrin gjërat në duar. Me kalimin e kohës, ato mësohen me këtë trajtim dhe bëhen të varur nga partnerët.

Ndikimi i fuqishëm nga fëmijëria

Duke qenë mbizotërues, nëse mund të gjeni masën e duhur, kjo mund të jetë e dëshirueshme. Sidoqoftë, jo edhe nëse kalon në sjellje të dhunshme. Burrat dominues mund të jenë joshës dhe të denjë për vëmendje, por duhet pasur kujdes për të parë nëse vendimet për marrëdhëniet janë marrë nën presion. Ndonjëherë meshkujt i detyrojnë partnerët e tyre të veprojnë vetëm sipas dëshirës së tyre. Kjo është një shenjë se ju duhet të kërkoni ndihmë profesionale ose tjetër.

Agresioni dhe abuzimi përzihen me dominimin

Kur mendojmë pak më mirë, lidhja e partneritetit tonë shpesh kushtëzohet nga edukimi. Ndoshta dikush nga prindërit ose të dy ishin dominues, kështu që kjo ndikon në përzgjedhjen e partnerit. Në këtë rast, partneri duket si prind, pasi  është një model i njohur. Ndoshta zonjat nuk janë të vetëdijshme për këtë, por presin atë me të cilën janë mësuar në familjen e tyre.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...