Sot ka bollëk të ksenofobisë dhe egoizmit për interesa kombëtare dhe pabarazia midis vendeve rritet pa gjetur një zgjidhje, deklaroi papa Françesku në Vatikan.

”Ka shumë situata të padrejtësisë dhe dhimbjes njerëzore duke filluar nga trajtimi i personave. Për më tepër, ne kurrë nuk e kemi keqtrajtuar shtëpinë tonë të përbashkët si në dy shekujt e fundit”, shtoi Papa.

Papa Françesku u bëri thirrje edhe shteteve të BE që të menaxhojnë më me humanizëm fenomenin e migrantëve duke u kujtuar se shumë shtete afrikanë po përjetojnë momente delikate dhe aspak humane.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...