Çdo vit, pothuajse tre milionë njerëz kafshohen nga gjarpërinjtë potencialisht toksikë, duke shkaktuar deri në 138,000 vdekje, njoftoi AP.

Javën e kaluar Welkham Trust i Britanisë së Madhe njoftoi një program prej 100 milionë dollarësh për të trajtuar problemin, duke njoftuar se ka barna të reja potenciale që mund të testohen.

Në një deklaratë, Mjekët pa Kufi thanë se një strategji “me kujdes optimiste” e OBSH e kafshimit nga gjarpri mund të jetë një “pikë kthese” në zgjidhjen e këtij problemi.

OBSH e ka quajtur gjarprin një “epidemi të gjarprit” dhe tha se kafshimet më të mëdha mund të trajtohen.

Strategjia e OBSH përfshin plane për të rritur qasjen globale ndaj trajtimit dhe antidotit.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...