Populistët kanë tani 179 vende, të ndjekur nga socialistët dhe demokratët (S&D) me 153, ndërkohë që forca e tretë ”Renew Europe” ka  106 deputetë.

Ky është përditësimi i fundit pas zgjedhjet europiane të 26 majit.

Të gjelbrit kanë marrë 75 vende, të ndjekur nga sovranistët e ”Identitet dhe demokraci” me 73 vende.

Pastaj renditen konservatorët me 61 deputetë dhe EFDD me 43.

E fundit renditet GUE/NGL me 38 vende.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...