Kryevepra “Mona Liza”e Leonardo Da Vinci që të gjithë e njohim si një ndër kryeveprat e Renesancës. por shumë pak e dinë pse është ajo është kaq e famshme.E gjitha filloi në vitin 1800 kur Napoleon Bonaparta vendosi atë pikturë në dhomën e tij të fjetjes,dhe në vitin 1911 ajo pikturë u vjedh.E gjithë policia franceze u vë në kërkim të asaj pikture dhe kontrolloj çdo qytetarët,dhe si i dyshuar u arrestua artisti më i famshëm i botës Pablo Pikaso, Ai ishte i pafajshëm përderisa u kap edhe vjedhësi në Florencë.Prej asaj dite ajo u shndërrua e dashura e botës së artit dhe të gjithë deshën të dinë se cila ishte piktura për të cilën u akuzua artisti me famshëm i asaj kohe Pablo Pikaso .Edhe një gjë që askush nuk e vërejti kurrë,Mona Liza në pikturë nuk kishte vetulla.

Shpërndaj me