MMФ предлага повисок данок на имот, домашните експерти негодуваат

Меѓународниот монетарен фонд предлага граѓаните и фирмите да плаќаат повисок данок на имот. Домашните експерти пак не се согласуваат. Станува збор за обврска што ја имаат сите сопственици на недвижен имот во државата. Парите завршуваат во општинската каса на чија територија се наоѓа имотот. Од Центарот за економски анализи посочуваат дека препораката на ММФ е … Продолжи со читање MMФ предлага повисок данок на имот, домашните експерти негодуваат