„Транспарентност Интернешнал“: УЈП да истражи како невработени лица донираат големи пари

Сомнителни донации за финансирање на политичките партии во земјава. Невработени како и лица со плата од 20 илјади денари се донатори на политичките партии во земјава, утврди Транспарентност Интернешанл. „Тоа доведува до сомнеж дека партиите се финансираат со пари кои доаѓаат од непознати лица или поточно со сиви пари. Ова сметам дека може да го … Продолжи со читање „Транспарентност Интернешнал“: УЈП да истражи како невработени лица донираат големи пари