Во Албанија се активни неколку поголеми пожари. Синоќа пожар изби на планината Шенѓин, во близина на пристаништето. Во гаснењето се вклучи и војската, но интервенцијата е отежната поради теренот. Голем пожар ги зафати и пасиштата на планината Шанделија на границата меѓу општините Мемалијај и Тепелена. Пожари има и во околината на Ѓирокастро и Лежа.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...