Американецот Џим Арингтон ја држи светската титула за најстар бодибилдер во светот. Арингтон со фитнес почнал да се занимава од 15 – годишна возраст, како начин да се излечи од болеста од која страдаше како дете. Тој сега има 85 години.

Прекрасно чувство е да се биде во салата и да се работи со мускулите. Се уште продолжувам да учествувам на натпревари и ќе продолжам додека можам.“ – вели Џим Арингтон, спортист

По големиот број на награди и трофеи Арингтон се уште не планира да се окаже од неговата кариера.

Шефкије Аласани

Shpërndaj me