Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер, ги повика Грција и Македонија да го завршат процесот за името во определените рокови.

„Ретки се оние кои пред историјата носат таква одговорност и би сакал овој процес да биде заклучен успешно и во определените рокови. Можам само да ги охрабрам двете земји, двата парламента да го направат тоа што историјата го бара од нив“, изјави Јункер.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...