Претседателот на Европската комисија во заминување, Жан Клод Јункер, ја критикуваше одлуката на својата наследничка да назначи комесар за „заштита на европскиот начин на живот“, со образложение дека со тоа се сугерира дека прифаќањето на мигранти е спротивно на вредностите на континентот.

Највисокиот тим на Урсула фон дер Лајен одговорноста за миграцијата ја вклучи во ресорот на новиот грчки комесар, Маргаритис Схинасис, под новоотворениот ресор – „заштита на европскиот начин на живот“.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...