На Електронскиот систем за јавни набавки отсега ќе се објавуваат и доделените договори со цел јавноста да има увид во нив и да се зголеми транспаретноста со јавните набавки.

– Договорите ќе бидат достапни во рамките на самите известувања за склучена набавка. По спроведување на набавките договорите ќе се објавуваат на следниот линк: https://e-nabavki. gov. mk/ PublicAccess/ Home.aspx#/home, се вели во соопштението од Министерството за финансии.

Shpërndaj me