Воспалението на грлото е еден од најчестите здравствени проблеми во текот на есента и зимата и честопати е проследено со кашлицаКонзумирањето чаевисирупи и некои продукти ќе ви помогне побрзо да го излекуватеНо, постојат и неколку продукти кои мора да ги избегнувате или во спротивно состојбата ќе се влоши.

Кисела храна

Кисели краставициагруми и слични продукти ќе направат грлото само уште повеќе да ве болиДури и храната подготвена со киселина (салатисупичорби…) само ќе му штети на грлото.

Зачинета храна 

Можеби мислите дека зачинетата храна може да ви помогне да се ослободите од настинката и кашлицатано консумирањето зачини само ќе ја влоши состојбатаЗатоа избегнувајте чилицрн пиперморско оревче

Сува храна 

Кога ве боли грлотоне само што ви е тешко да ја голтнете хранататуку и болката се зголемува со секое голтањеособено кога таа е многу суваЗатоа избегнувајте свежо овошјежитаркиоревикекси.

Кофеин 

Можеби шолја топло кафе додека го пиете ќе ви создаде пријатно чувствоно тоа е само привременоПо извесно време грлото само ќе ви стане уште посуво и поболноНаместо кафенајдобро е да земете чај од ѓумбир.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...