Властите на Град Скопје конечно успеаја го отстранија базаментот на споменикот на Ќосето кој беше поставен пред судовите. Иако Советот на општина Сопиште за утре има закажано седница за повторно да побара да го добијат споменикот, градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, тврди дека Ќосето е во судска постапка и затоа никој не може да го добие. Шилегов исто така информираше дека Комисијата формирана за проектот “Скопје 2014”, ја разгледува законитоста на 14 други споменици.

Shpërndaj me