Една швајцарска компанија продава воздух од Алпите. Најмногу извезува во Азија е и на пат да добие признание за најапсурдна трговија на светот. Но, компанијата „Свис Ер Делукс“ тврди дека нивните продукти се добри за белите дробовите и за срцето. Сепак, многу еколошки здруженија алармираат дека превозот на продуктот, односно на спакуваниот воздух до дестинации како што е на пример Тајланд, произведува многу повеќе јагнерод диоксид во атмосферата, отколку што некој ќе придобие од неколку вдишувања на воздух од Алпите.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...