По разните повици со протестот да се блокираат приодите кон законодавниот дом за да не може да се заврши конситутивната седница, директорот на Бирото за јавна безбедност, Митко Чавков денеска за Дојче Веле изјави со сигурност пратениците утре ќе имаат безбеден и непречен пристап во парламентот. Реакцијата на Чавков дојде по најавата за голем протест на „За заедничка Македонија“ и заканите од нив дека „пратениците можеби ќе влезат во Собранието, но прашање е дали ќе излезат“.

Shpërndaj me