Оскаровката Хали Бери призна дека еден дел од својот живот го минала како бездомник.

Поради тоа таа една година не разговарала со нејзината мајка, која не сакала да и позајми пари.

– Денеска сум и благодарна за тоа, рече таа во интервју за „Пипл“.

– Кога се преселив во Њујорк имав малку пари, кои ги заработив како модел. Ми ги снема за три месеци и повеќе немав од што да живеам, Ја повикав мајка ми, а таа не сакаше да ми позајми, вели Бери.

– Подоцна сфатив дека ми ја даде најдобрата можна лекција: „Ако сакаш таму да живееш, заработи“, изјави таа.

Актерката, потоа следните месеци живеела во засолниште за бездомници и работела како келнерка.

Shpërndaj me