За време на лансирањето на вселенскиот брод „Сојуз“, се случи хаварија во моментот кога се одвојувал првиот степен од леталото. Астронаутите Алексеј Овчинин и неговиот колега Ник Хејг се живи и се во обид леталото да го приземјат во Казахстан. На местото веќе се распоредени спасувачки екипи.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...