Франција го губи трпението и на Британија ѝ покажува жолт картон поради одолговлекување на Брегзит, пишува Дојче Веле наведувајќи дека Париз смета оти Брегзит без договор ќе падне на душа на Лондон и дека сака да избегне ново одложување на процесот.

Франција моментално застапува јасна линија и за разлика од Германија, без сомнеж, не сака на Британците да им поклони повеќе време.

Француските гранични и царински служби веќе почнаа да се подготвуваат за Брегзит без договор и да ги тестираа новите гранични системи за контрола на пратките и на сообраќајот.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...