Со својата должина од 26,3 метри стана најдолгиот мост создаден од печатач. Порталот „Арх дејли“ пренесува дека архитектонското дело е конечно завршено.

Се наоѓа во кинескиот град Шангај, а претставува дело на професорот Ксу Веигуо, од Универзитетот Синхуа.

Телото на мостот е составено од 44 испечатени бетонски единици, додека оградите се поделени на 68 дела.

Структурата на мостот е креирана со користење на специјален 3D систем за печатење бетон.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...