Денеска, новоизбраниот претседател на Европската комисија, Урсула Фон Дер Лејен ќе ја објави распределба на ресорите на назначените комесари и начинот на кој таа има намера да ја организира работата на следната Европска комисија.


Предлозите на Фон Дер Лејен треба да ги верификува Европскиот парламент.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...