Од понеделник тимови од министерството за здравство ќе бидат подготвени за мобилни тестирања, а ќе ги опфатат лицата и категориите коишто ќе бидат посочени од страна на епидемиолозите, рече на денешната прес конференција министерот за здравство, Венко Филипче.

Тој додаде дека таквите тестирања ќе се спроведуваат во местата и градовите коишто ќе бидат посочени како критични од страна на епидемиолозите.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...