„Фејсбук“ влегува во бизнисот со криптовалутите, објави порталот the verge, според кого првите луѓе на компанијата наскоро ќе ја претстави своја валута.

Засега нема конкретни информации за ова, но од „Фејсбук“ претпазливо изјавиле дека тие, откако ја лансирале платформата „месенџер“, размислуваат за нови предизвици и „ја разгледуваат таа опција“.

Loading...

Shpërndaj me