Фејсбук соопшти дека го укинува софтверот за препознавање на лица, што се користеше за препознавање на лицата на пријатели на фотографиите поставени на ѕидот на корисникот, кој автоматски им сугерира да ги „тагуваат“.

Фејсбук, наместо опцијата „сугестија за тагување“, ќе воведе одбележување на лицата за разни потреби, а не само за тагување.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...