Во една фарма во Евс, Франција, каде сонцето сјае повеќе од 320 дена годишно, се одгледува најскапиот лимон во светот. Помалку од половина килограм чини од 100 до 150 долари. Плодот кој во Англија е познат како прст – лимон, во Франција е познат како „кавиар“  лимон. На изглед е многу мал, а внатре има состав со форма на бисери. Овој вид овошје чини многу заради неговиот уникатен вкус и затоа што неговите дрвја не се многу плодни. Се служи во најлуксузните ресторани во Франција.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...