Граѓаните и викендов ќе можат да ја потврдат или коригираат претпополнетата годишна даночна пријава, информираат од Управата за јавни приходи. Од Управата велат бидејќи крајниот рок за добивање на статус на конечни даночни пријави е во неработен ден, согласно на правилникот на 3 јуни, понеделник, годишните даночни пријави ќе добијат статус на конечни даночни пријави.. Корегираните пријави ќе бидат надгледувани од УЈП и одобрени дополнително од службено лице и разликата во данокот треба да се доплати до 30 јуни. Пријавите коишто од страна на граѓаните не се ниту потврдени или коригирани ќе бидат службено потврдени.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...