Претседателот на Сoбранието Талат Џафери за утре ја закажа пленарната седница со единствена точка на дневен ред – разрешување на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева. Седницата ќе почне во 13 часот.

Постапката за разрешување на Јанева налага Парламентот да обезбеди дветринско мнозинство и бадинтерово гласање. Откако ќе се изгласа, предлогот за разрешување се доставува до Советот на јавни обвинители кој го финализира разрешувањето.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...