На обвинетите за палење на американската амбасадата во Белград во 2008 година, што следуваше по прогласувањето на независноста на Косово, денеска судот им изрече условни казни.

Останатите тројца обвинети се ослободени во недостиг на докази. Ова е втора одлука на првостепениот суд во овој случај, откако првата минатата година ја поништи Апелациониот суд барајќи повторување на судскиот процес.

Од предизвиканиот пожар во амбасадата животот го загуби едно 20 годишно момче од Нови Сад.

Shpërndaj me