Дали сте знаеле дека некои домаќински уреди водат „таен“ живот и продолжуваат да работат дури и тогаш кога не се вклучени? Доколку сакате да заштедите, прочитајте кои уреди трошат струја кога се исклучени.

1. Полнач без телефон = 1,2 вати дневно

2. Компјутери и лаптопи = 96 вати дневно

3. Уреди со тајмер = 108 вати дневно

4. Телевизор = 24 вати дневно

5. Дигитален ТВ тјунер = 22 вати дневно

Loading...

Shpërndaj me

Loading...