Смртоносниот вирус денеска беше потврден и во Грција. Заболена е 38 годишна жена од Солун којашто се вратила од Италија. Вчера таков случај беше евидентиран и во Хрватска. Бројот на заразени во светот е над 80.000, а почнаа над 2.700, воглавно во Кина. Во остатокот од светот има повеќе од 40 смртни случаи и околу 2.700 инфицирани. Во една ваква ситуација, туристичките агенции во земјава се пред откажување на резервациите за Италија. Очекуваат значителна материјална штета на нивните бизниси.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...