Граѓаните со новиот данок на моторни возила ќе нема да можат да си доволат автомобил, а ние ќе останеме без работа, вака увозниците на автомобили го започнаа протестот пред цариската управа.

Велат дека со новото даночење ќе има поскапување на сите автомобили и наместо да возиме еколошки, граѓаните ќе ги возат старите автомобили.

Бараат итно данокот на моторни возила да се укине и да се применува старото законско решение. Трговците на автомобили велат дека ќе протестираат сѐ додека не се укине законот. Највуваат помасовни протести и блокирање на улици.Од царинската управа ги повикаа дел од сопствениците на автоплацови на средба која сѐ уште трае за да најдат заедничко решение.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...