72-годишниот Итару Сасаки од Оцучи, Јапонија, излезе со идеја за поставување телефонски штанд во својата градина за да “разговара со мртвите”.

Сасаки до оваа идеја дојде откако загуби роднина во цунами во 2011 година. Тој кога е тажен пронаоѓа утеха во “разговор со саканите кој се починати”, пишува Би-Би-Си.

Поради телефонот на Сасаки, се поголем број на туристи сакаат да ја посетат Оцучи во префектурата Ивате.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...