Компанијата Твитер соопшти дека избришала скоро 4.800 сомнителни налози поврзани со иранската влада кои служеле за промовирање на државните акции. Овие налози ќе бидат уфрлени во јавната база на податоци што компанијата ја покрена во минатата годиназа да ја следи својата борба против дезинформациите поврзани со владите. Во базата биле додадени и податоци од избришани налози поврзани со Русија, Венецуела и шпанската област Каталонија.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...