Компаниите сѐ уште не можат да направат проценка колкава би била штетата предизвикана од ширење на коронавирусот, рекоа од Стопанската комора по  анкетата која ја спровеле во115 микро, мали, средни и големи претпријатија. Според комората автомобилската индустрија во земјава во моментов се соочува со привремено затворање бидејќи мајките фирми низ цела европа ги затвораат своите продавници.

„Сите ќе бидат погодени директно или и индиректно порано или подоцна од она што ни се случува, потребна е финансиска инекција во реалниот сектор ако средства во буџетот ги има во ред, ако не треба да се обезбедат од сите можни извори, и треба да се седне да се направи план како товарот да се распедели за да може ова да се преброди“, рече Зоран Јовановски- Стопанска Комора.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...