Странските експерти се против зголемување на старосната граница за заминување во пензија. Му препорачале на ПИОМ стабилизирањето да го бара во три други сегменти.

Бизнис заедницата децидна стабилизација на фондот да се прави претпазливо. Мерките на ВМРО – ДПМНЕ со линеарното зголемување на пензиите, субвенционираното вработување, намалувањето на придонесите, и Македонија вработува го направија Фондот зависен од државната каса.

Гледајте Економски магазин вечерва во 22- 30 часот.

Shpërndaj me