Србија ќе воведе доживотен затвор со можност за условно пуштање после 25 години, изјави за „Политика“ професорот Станко Бејатовиќ, кој е и претседател на Српското здружение за кривичнопоправна теорија и пракса и член на работната група за измени на Кривичниот закон.

“Условното пуштање ќе биде можност, а не обврска. Тоа е меѓународен стандард”, додаде професорот Бејатовиќ.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...