Владејачките Социјалисти во Албанија ги собраа потребните потписи за за разрешување на претседателот на државата, Илир Мета. Како што пренесуваат локалните медиуми, меѓу оние кои се потпишале на барањето има и претставници на Демократската партија.

Напоменуваме дека претседателот во Албанија го избира Парламентот, за негово разрешување треба да се изјаснат 94 пратеници, а потоа, крајниот збор го има Уставниот суд.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...