Со амандманите е предвидено дека по 1 јуни, административниот персонал ќе може да бара од раководителите на институциите каде што се вработени, да бидат унапредени и платени за нивото на образование што го поседуваат. Ако пред неколку години, кога поединец бил ангажиран и се барало за тоа работно место само средно образование, a со текот на времето тој дипломирал, магистрирал или докторирал, сега ќе може да биде унапреден и да добие покачување на платата.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...