Рекордните количества снег и натаму го загрозуваат секојодневието во големи делови на Австрија, Германија и Чешка, а метеоролозите за крајот на неделава најавуваат нови врнежи. Најкритично се очекува да биде во Австрија за каде се најавени дополнителни 50 сантиметри снег.

Во последниве десетина дена, откако почна невремето, во Австрија животот го загубија седум лица.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...