Словенија денеска го ратификуваше Протоколот за пристапување на Македонија во НАТО.

Таа е втората земја-членка на Алијансата, која по Грција, го ратификуваше  Пристапниот протокол.

Според најавите од официјална Тирана, в четврток пристапниот Протокол треба да биде ратификуван и од албанскиот Парламент.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...