По разговорите за двоглавниот орел доаѓа дискусија за двојното државјанство. Швајцарската фудбалска федерација наскоро може да ги истера играчите кои имаат двојни државјанства, пишува Блик. Идејата доаѓа од генералниот секретар на Швајцарската фудбалска федерација, Алексеј Мајсер, кој смета дека во репрезентацијата би било добро да играат само играчи кои немаат двојно државјанство. За тоа ќе се дискутира во рамките на Швајцарската фудбалска федерација.

Loading...

Shpërndaj meLoading...