Светската здравствена организација предупреди дека бројот на случаи на сипаници ширум светот речиси четири пати се зголемил во текот на првите три месеци од 2019 година во споредба со истиот период минатата година. Во моментов зголемена појава на мали сипаници е регистрирано во Украина, Грузија, Казахстан и Киргистан, како и во неколку земји во Африка и Југоисточна Азија. Само во 2017 година, сипаниците предизвикале приближно 110.000 смртни случаи низ целиот свет.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...