Финансии: Поголема акциза за дизелот и нова Eврообврзница

Од Нова Година дизелот, мазутот и екстра лесното масло за домаќинство со повисока акциза. Дизелот ќе биде поскап за 3,54 денари по литар. Целта е со овие пари да се наполни буџетот за да се финансираат новите трошоци. Од Министерството за финансии велат дека сакаат и да влијаат на намалување на загадувањето на воздухот. Дел … Продолжи со читање Финансии: Поголема акциза за дизелот и нова Eврообврзница