Специјалната болница „Свети Вид“ ја освои првата награда за извонредни резултати во ласерска корекција на диоптрија кај деца во предшколска возраст. Наградата беше доделена на 22 конгрес на Офтамологијата на Европската асоцијација за катаракта и рефрактивна хирургија што се одржа во Белград. Ова е висока научна потврда за ефикасноста, стабилноста и доверливоста на ласерските корекции во посебни случаи кај мали деца.

Loading...

Shpërndaj me