Илјадници мотоциклисти дефилираа низ улиците на францускиот монденски град Сан Тропе. Станува збор за едне ефстивал кој привлече десетици илјади посетители.

Околу две илјади мотоциклисти парадираа по улиците на медитерскиот француски град Сан Тропе во рамките на Еурофестивалот 2017. Во текот на оваа манифестација се одржаа низа активности за ентузијастите на моторцили од типот Харли Дејвидсон. Фестивалот за четири дена го посетија 13 илјади посетители.

„Духот на Харли е тој што триумфира, многу е убаво. Сите се среќаваме и возиме заедно. Нашата група е мала, има пет млади членови“. – вели Кевин Ретзманик, учесник

Харли Дејвидсон за една година продава околу 8.500 нови мотоцикли, а француските купувачи се едни од најстарите клиенти на оваа култна компанија.

Шефкије Аласани

Shpërndaj me